Veerdiensten naar Ierland

Je kunt vanuit Nederland met de auto naar Ierland reizen, al moet je daarbij wel rekening houden met de nodige extra kilometers door Engeland en gebruikmaken van verschillende ferry havens.   Er is (nog) geen directe veerdiensten tussen Nederland en Ierland. Vanuit Frankrijk kun je wel een rechtstreekse veerboot nemen naar Ierland. De oversteek met je auto naar Ierland loopt dus via Engeland of via Frankrijk en is dus waarschijnlijk het eerste deel van je trip. Er zijn verschillende mogelijkheden om met de auto naar Engeland te reizen. Vanuit verschillende kustplaatsen in Nederland, België en Frankrijk varen veerboten en je kunt gebruikmaken van de Eurotunnel. Via Frankrijk zijn er meer mogelijkheden gekomen met rechtstreekse veerdiensten over de Atlantische Oceaan vanaf verschillende vertrekhavens in Normandië (Cherbourg), en via Bretagne (Roscoff) naar drie verschillende aankomsthavens in Ierland (Cork, Rosslare en Dublin).


Irish Ferries veerdiensten naar Ierland


Brittany Ferries veerdiensten naar Ierland


Stena Line veerdiensten naar Ierland

NIEUWE STENA LINE FERRY VAN CHERBOURG NAAR ROSSLARE IN IERLAND.

Stena Line introduceert komende zomer een tweede "cruise-ferry" op zijn Cherbourg -Rosslare routedienst - waardoor de zeeverbindingen voor vakantiegangers naar Ierland vanaf Frankrijk worden versterkt. 

Stena Vision zal 485 cabines hebben, wat volgens het bedrijf meer is dan elke andere veerboot die in en uit Ierland vaart. 

Het schip zal op 30 juni 2023 in gebruik worden genomen, met ruimte voor 1.300 passagiers. 

Tarieven zijn te koop, vanaf € 289 voor een auto en chauffeur enkele reis, zegt het bedrijf. De reistijd is gepland op 18 uur, vertrek uit Rosslare om 21.00 uur en aankomst in Frankrijk om 16.00 uur de volgende dag.  

"We hebben een toegenomen vraag naar meer diensten en grotere schepen gezien en zijn verheugd aan te kondigen dat we vanaf juni volgend jaar wekelijks 12 afvaarten zullen hebben op de kortste en meest frequente directe dienst tussen Frankrijk en Ierland," zei Paul Grant, irish sea trade director bij Stena Line. 

De nieuwe 'cruise-ferry' vaart twee keer per week rechtstreeks van Frankrijk naar Ierland – fietsen, voetpassagiers en honden in uw eigen hut zijn welkom. 

Het extra schip, dat naast Stena Horizon opereert, zal de passagierscapaciteit van Stena voor toeristen op de Cherbourg naar Rosslare route verdrievoudigen. 

De 175,5 m lange Stena Vision wordt beschreven als "groter en ruimer" dan zijn zusterschip op de route, met een "Nordic Spa" naast zijn bars en restaurants. 

Er zullen ook 42 huisdiervriendelijke hutten zijn, met tarieven vanaf € 140 voor een binnen-hut met vier slaapplaatsen...! 

Naast standaardhutten zijn er superieure hutten beschikbaar vanaf € 285 en luxe accommodaties vanaf € 395 per enkele reis, zegt Stena Line. 

Andere veerdiensten van Frankrijk naar Ierland zijn de routes van Brittany Ferries van Rosslare naar Cherbourg en Cork naar Roscoff, evenals WB Yeats van Irish Ferries, die met 440 hutten van Dublin naar Cherbourg vaart. 

De verhoogde capaciteit op continentale veerbootroutes zal naar verwachting ook een inkomende toeristische impuls voor Ierland brengen....!

Wij van het Irish Travel Centre maken heel graag een vrijblijvende prijsofferte voor deze en alle andere ferryovertochten van het continent naar Ierland, tegen een concurrerende prijs voor u als cliënt....!!! 

Stena Vision

Reis comfortabel en in stijl op de Stena Vision. Je arriveert fris en klaar voor je verdere reis.  

Of je nu de voorkeur geeft aan informeel dineren, een buffet of à la carte, je hebt volop keuze in onze restaurants, die allemaal een ruime selectie smakelijke gerechten serveren. Geniet van een drankje in een van onze bars en als je graag danst, is onze nachtclub iets voor jou! Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf het zonnedek, ontspan in een van onze comfortabele en-suite hutten of verwen jezelf in onze Pure Nordic Spa. 

We bieden ook veel plezier voor kinderen met onze Game Zone en Happy World speelruimte.  Er is ook wifi aan boord beschikbaar. Vergeet niet een bezoek te brengen aan The Shop, waar je een geweldig assortiment geuren, alcohol en cadeaus vindt tegen voordelige prijzen. 

We hopen je binnenkort aan boord te mogen verwelkomen via het Irish Travel Centre. 


DFDS Seaways veerdiensten naar IerlandP&O Ferries veerdiensten (in combinatie) naar Ierland...!

Overtochten