Ferries naar Ierland

 

 

Ferryovertochten vanuit Nederland via Engeland naar Ierland

 

Vanuit Nederland zijn er een aantal mogelijkheden om met uw eigen auto per ferry via Engeland over te steken vanaf onder meer Hoek van Holland met Stena Line naar Harwich, of vanaf Europoort met P&O Ferries naar Hull, of via IJmuiden met DFDS Seaways naar Newcastle in het noorden van Engeland, welke route handig kan zijn als u bijvoorbeeld naar Noord Ierland wilt reizen, en er een korte oversteek is over de Ierse Zee naar Belfast of Larne.

 

Ferryovertochten vanuit België via Engeland naar Ierland

 

U kunt ook via België (via Engeland) de oversteek maken met de ferry’s van onder meer DFDS Seaways en P&O Ferries, vanuit Duinkerken en Calais naar Dover, met korte oversteken en vele afvaarten per dag. Ook zou u er voor kunnen kiezen om ook via Calais naar Folkstone over te steken met de tunnel, per (auto)trein.

 

Ferryovertochten vanuit Engeland
Noord-Ierland heeft twee havenplaatsen die te bereiken zijn vanuit Engeland, namelijk Larne en Belfast.
Om Belfast te bereiken kunt u kiezen uit drie ferry routes. Stena Line brengt u vanuit Cairnryan en Liverpool. De route naar Larne word alleen aangeboden door P&O Ferries en vaart vanuit zowel Cairnryan als Troon.
Alle overtochten duren zo’n 2 á 2,5 uur, behalve vanuit Liverpool naar Belfast. Deze overtocht doet er ongeveer 8 uur over en vaart vaak 's nachts.
Welke overtocht u ook kiest, ze staan allemaal garant voor een comfortabele start van uw vakantie.

De Ierse republiek heeft twee havenplaatsen die te bereiken zijn vanuit Engeland, namelijk Dublin en in het zuid oosten Rosslare.
Vanuit Fishguard en Pembroke maakt u gemakkelijk de oversteek naar Rosslare en wordt dan ook vaak gecombineerd met ferryovertochten Calais/Duinkerken-Dover en Hoek van Holland-Harwich.

 

Ferryovertochten vanuit Frankrijk
De havenplaatsen die vanuit Frankrijk te bereiken zijn in het zuiden Cork en aan de zuidoost kust Rosslare en aan de oostkust Dublin.
Vanaf Cherbourg vaart Irish Ferries u in 18 uur rechtstreeks naar de hoofdplaats Dublin. Op deze manier is het niet nodig om eerst Engeland te passeren, maar komt u direct comfortabel en uitgerust aan vanuit het vasteland van Europa.
Het zuiden van Ierland is ook zowel vanuit Cherbourg als Roscoff te bereiken. Afvaarten zijn er ook mogelijk naar Rosslare en Cork in het zuiden van Ierland met Irish Ferries en Brittanny Ferries.

 

Alle autorondreizen die u per eigen auto en ferry boekt, in combinatie met een landarrangement met bijvoorbeeld Hotels, Guesthouses, B&B’s en/of vakantiehuizen zijn altijd aantrekkelijker om te boeken voor wat betreft de prijs van de ferryoversteek….!. Soms is het vanwege de late aankomst in Ierland noodzakelijk een extra overnachting te maken. Als u het rustig aan wilt doen en een (of meer) overnachtingen in Engeland wil maken is dit toegestaan. Wij kunnen desgewenst bijv. een hotel voor u boeken in Holyhead of Fishguard (of in Frankrijk en België). Onze extra lage overtocht tarieven zijn alleen geldig in combinatie met arrangementen uit onze reisprogramma, voor losse overtochten gelden hogere tarieven.

Irish Travel Centre helpt u uiteraard graag verder met het samenstellen van de perfecte aansluitende ferryovertochten....!

Overtochten