Wales, Ierland,

EngelandSchotland


Bronwyn

 

22-daagse rondreis langs hotels
inclusief overtocht
vanaf € 1229
reiscode: gihrbron
Waarom u deze rondreis moet boeken.

Engeland, Wales, Ierland en Schotland - Keltische koningen en druïden - Lieflijke heuvels en ruige bergen

Deze unieke Keltische rondreis begint in het romantische Midden-Engeland maar zet daarna koers naar de Keltische landen Wales, Ierland en Schotland. Drie landen die in zo´n uithoek van Europa lagen dat de Romeinen er geen vat op kregen. Vandaar dat de Keltische taal en tradities hier bewaard zijn gebleven. Naast overblijfselen van Keltische koningen en druïden vindt u er nog ongerept natuurschoon, vooral langs de grillige kusten. Daar wisselen hoge kliffen, waarop de golven zich stukslaan, zandstranden en beboste baaien elkaar af.

Accommodatie

U verblijft tijdens deze rondreis in goede middenklasse hotels.


nformatie en voorwaarden

 

Inbegrepen: overtochten Hoek van Holland-Harwich, Holyhead-Dun Laoghaire of Dublin, Belfast-Cairnryan met Stena Line en Newcastle-IJmuiden met DFDS Seaways voor 1 auto (max. 1.85 m hoog en 6 m lang) en 2 inzittenden · binnenhut aan boord van Stena Line (Hoek van Holland-Harwich) en DFDS Seaways · 19 nachten verblijf in een 2-pk met bad en/of douche en toilet o.b.v. logies/ontbijt · uitgebreide reisbeschrijving · reisgids Groot-Brittannië of Ierland · wegenkaart · kortingsbonnenboekje Ireland at a Glimpse.

Niet inbegrepen: toeslag 1-persoonsgebruik van auto en hut op aanvraag · maaltijden aan boord · evt. toeslag Stena Line HSS op de Ierse routes € 26 per auto per enkele reis · evt. brandstoftoeslag.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks.

Kindertarieven: op aanvraag.

Toeslagen vrijdag/zaterdag/zondag: € 43 p.p.p.n. in Jurys Inn Galway in een 2-pk en € 86 p.p.p.n. bij verblijf in een 1-pk op vrijdag en zaterdag, € 10 p.p.p.n. in Brook Queensferry Hotel in een 2-pk op vrijdag, zaterdag en zondag en € 9 p.p.p.n. in Ramada Encore Belfast zowel in een 2-pk als een 1-pk op vrijdag en zondag.

Dag 1: Overtocht Hoek van Holland-Harwich met Stena Line.

 

Dag 2: Cambridge, BW Gonville Hotel. Ca. 130 km, 1 overnachting.

Door de heuvels van Essex en Suffolk, langs gouden korenvelden en met bloemen behangen herbergen, rijdt u naar het universiteitsstadje Cambridge, waar u kunt wandelen langs de diverse colleges en binnenplaatsen, rondsnuffelen in antiek- en boekwinkels of punteren op de rivier de Cam.

Dag 3 t/m 4: Banbury, BW Banbury House Hotel. Ca. 145 km, 2 overnachtingen.

Banbury is een gezellig stadje in de Cotswolds en een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan Oxford en Stratford-upon-Avon waar de karakteristieke zwart-witte vakwerkhuizen uit Shakespeares tijd staan. Bezichtig de tweelingdorpen Lower en Upper Slaughter en Bourton-on-the-Water. Bij Winchcombe ligt het prachtige Sudeley Castle, waar een rondleiding door de kamers u terugbrengt naar de tijd van Hendrik de VIIIste en zijn ongelukkige echtgenotes. Het handwerkje dat Anna Boleyn maakte in de nacht voor haar executie is er nog te bezichtigen.

Dag 5 t/m 6: Beddgelert, Royal Goat Hotel. Ca. 280 km, 2 overnachtingen.

Het dorpje Betws-y-Coed is mooi gelegen in het Snowdonia National Park. In het Welsh heet Snowdonia 'Eryri' dat 'Land van de Adelaar' betekent. In dit dorp is ook het bezoekerscentrum van het nationale park. In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken in de bossen en bergen, een ondergrondse rondleiding door een leisteenmijn bijwonen of een nostalgische rit met een stoomtrein maken. Bezoek een romantische kasteelruïne van de oorspronkelijke Prinsen van Wales of wandel door de wereldberoemde Bodnant Garden die uitzicht heeft op Mount Snowdon.

Dag 7 t/m 8: Dublin, Sandymount Hotel. Ca. 70 km van Beddgelert naar Holyhead, 2 overnachtingen.

U rijdt naar het schiereiland Anglesey, het meest Keltische deel van Wales waarop het beroemde plaatsje lanfairpwllgwyngyllgogerycwyrndrobwllllantysiliogogogoch ligt. Daarna vaart u van Holyhead naar Dun Laoghaire of Dublin en zoekt u uw hotel op aan de zuidkant van Dublin. De volgende dag kunt u deze hoofdstad van Ierland verkennen.

Excursies: Freedom ticket, Hop-on-hop-off Dublin city tour en Dublin Pass. Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 9 t/m 10: Galway, Jurys Inn Galway. Ca. 200 km, 2 overnachtingen.

Galway is een druk toeristenstadje aan de westkust van Ierland, waar de grote rivieren de Corrib en de Clare uitmonden in de Atlantische Oceaan. In de bij eb droogvallende delta worden de wereldberoemde oesters van Galway gekweekt. Rondom het marktplein van Galway zijn veel terrasjes, ijsverkopers en mooie winkels en er zijn goede pubs en restaurants. Eind september tijdens het internationale Oyster Festival nuttigt iedereen oesters met Guinness bier.

Bouwstenen: Fietsen langs de westkust (na dag 10). Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 11: Sligo, Clarion Hotel. Ca. 135 km, 1 overnachting.

U volgt een mooie route over de turfvelden van Connemara en langs Kylemore Abbey. Breng onderweg een bezoek aan Westport House of maak er een dagtocht van en volg de westkust langs Achill Island en Belmullet met hun rijkdom aan vogels, zeehonden en zeeotters. Maar u kunt ook een stop maken bij de schone stranden in Kilala Bay.

Bouwstenen: Varen vanuit Leitrim (na dag 11). Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 12 t/m 13: Ardara, Nesbitt Arms. Ca. 100 km, 2 overnachtingen.

Het graafschap Donegal heeft alles wat je van het traditionele Ierland verwacht: groen heuvelland met stenen muurtjes en cottages, afgewisseld met blauwe meren en paarse heidevelden en dat alles abrupt begrensd door de Atlantische Oceaan. In de veengebieden mag elke bewoner kosteloos zijn benodigde turf steken. Bezoek een Ierse tweed fabriek, ga naar het openluchtmuseum in het Keltische Glencolumbkille en beklim de spectaculaire Slieve League Cliffs. Of maak een rit over The Atlantic Road langs de prachtige, afwisselende kust van Donegal.

Excursies: Stadswandeling Londonderry (dag 13) en National Trust Pass. Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 14: Belfast, Ramada Encore Hotel. Ca. 200 km, 1 overnachting.

U kiest voor een route dwars door de groene heuvels van Noord-Ierland of voor een omweg via de noordkust langs de Giant's Causeway en de Glens of Antrim (ca. 260 km). Belfast ligt omgeven door heuvels aan het uiteinde van een diepe zeearm. De rivier de Lagan stroomt door het centrum. De universiteitsgebouwen en winkelstraten liggen op de westelijke rivieroever, de mooie woonwijken aan de andere kant. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad stammen uit de tijd van koningin Victoria.

Excursies: Black Taxi Tour Belfast. Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.
Bouwstenen: De Schotse Westkust (na dag 14). Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 15 t/m 16: Drymen, The Winnock Hotel. Ca. 155 km vanaf Cairnryan, 2 overnachtingen.

Vanuit Belfast vertrekt u met de ferry naar Zuidwest-Schotland. Door het mooie, rustige Dumfries en Galloway rijdt u naar The Trossachs, een ruige streek van bossen en bergen ten westen van Stirling. Wandel naar de grot aan de oever van Loch Lomond waar Rob Roy McGregor, de Schotse Robin Hood, zich schuilhield. Of neem het pontje naar het eilandje in Lake Menteith, waarop de ruïnes staan van het klooster Ichmahome Priory waar in 1547 Koningin Mary van Schotland als vijfjarig meisje in veiligheid werd gebracht.

Dag 17 t/m 18: Edinburgh (North Queensferry), Brook Queensferry Hotel. Ca. 100 km, 2 overnachtingen.

Via Stirling Castle rijdt u naar Edinburgh, een stad die u het beste te voet kunt verkennen. De vele bezienswaardigheden en mooie winkelstraten liggen op loopafstand van Castle Rock, waarop het imposante kasteel van Edinburgh staat. De Old Town van Edinburgh, zoals die eruitzag ten tijde van Koningin Mary van Schotland, bestond uit op elkaar gestapelde huizen onderaan deze rots. Het geheel was omgeven door stadsmuren die slechts een klein gebied omsloten. Karakteristieke huizen uit die periode zijn nog te zien langs de 'Royal Mile'.

Excursies: Edinburgh Tattoo (2 t/m 24 augustus), Hop-on-Hop-off Edinburgh City Tour en Geesten en griezels tour. Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 19 t/m 20: Wark, Battlesteads Hotel. Ca. 145 km, 2 overnachtingen.

De route van Edinburgh naar Wark via het Northumberland National Park is een mooie tocht. Wark is een klein plaatsje aan de rand van dit natuurgebied. Onderweg stopt u in Otterburn waar aan het riviertje de Rede een oude wolfabriek staat, Otterburn Mill. Natuurlijk maakt u een excursie naar Hadrian’s Wall. Deze Romeinse muur werd gebouwd in het jaar 122 in opdracht van keizer Hadrianus. De muur diende om deze uithoek van het Romeinse Rijk te beschermen tegen de invallen van de Kelten vanuit Schotland.

Dag 21: Overtocht Newcastle-IJmuiden met DFDS Seaways, ca. 50 km.

Newcastle is een prachtige stad aan de monding van de rivier de Tyne. Voordat u naar de haven rijdt, kunt u een wandeling maken langs de beroemde Seven Bridges. Ze variëren in leeftijd van 10 tot 160 jaar en steken binnen een afstand van anderhalve kilometer de Tyne over. De recentste is de magnifieke Millennium Bridge.

Dag 22: Aankomst IJmuiden.

 

Uw rondreis aanpassen en/of verlengen?

Deze rondreis kan naar keuze aangepast of verlengd worden. Boek bijvoorbeeld een extra overnachting of bouwsteen bij uw reis. Onze ervaren en enthousiaste reisspecialisten staan u graag te woord en helpen u verder bij het plannen van uw ideale rondreis.

PRIJSINDICATIE

Bronwyn
Reisduur: 22 dagen
Vertrek: 30-6-2013
Terug: 21-7-2013
Vervoer: Ferry/auto
Type: 2-pers. kamer,bad en/of douche,toilet

€ 1.425,00
2 x Volwassene

€ 27,00
Reserveringskosten
€ 2,50
Calamiteitenfonds

€ 2.879,50
*Totaal (indicatie)