NIEUWE RECHTSTREEKSE FERRY OVERSTEEK VANUIT DUINKERKEN NAAR ROSSLARE IN IERLAND

Een nieuwe 6 daagse veerdienst tussen Duinkerken in Noord Frankrijk naar Rosslare Europort in Ierland is aangekondigd door ferrymaatschappij DFDS.

De nieuwe dienst is voorlopig alléén bedoeld voor vrachtvervoer, om de bredere Ierse industriesector een nieuwe optie te geven om de Britse landbrug te vervangen, na de Brexit, te midden van de vrees voor urenlange vertragingen op de landbrug zodra de douane en andere controles in het nieuwe jaar van kracht worden.

Met ingang van 2 januari brengt de nieuwe dienst 13 rechtstreekse afvaarten per week tussen Duinkerken en Rosslare in beide richtingen.

"Dit is een enorm opwindende ontwikkeling, niet alleen voor ons in Rosslare Europort, maar voor Ierland als geheel, de Ierse industrie en de transportsector", zei algemeen directeur Glenn Carr vanmorgen.

Velen in de internationale handel hebben de laatste tijd vrees geuit over de effecten die Brexit zal hebben op het Ierse bedrijfsleven, vooral vanwege de verwachte langdurige vertragingen in het VK vanwege de noodzaak om douanecontroles te hebben voor verkeer tussen dat land en EU-landen.

"We hebben overleg gevoerd met Ierse transporteurs en hun vertegenwoordigers om hun behoeften te begrijpen, met name in de context van de Brexit, en hebben samengewerkt met scheepsexploitanten en havens in Europa om een sterk aanbod voor de sector te vinden", aldus de heer Carr.

De reistijd voor de Rosslare - Duinkerken zal 24 uur bedragen, wat langer is dan de afvaarten naar andere Franse havens zoals Cherbourg of Roscoff, maar vervoerders en andere gebruikers brengen ze binnen drie uur van Parijs en 20 minuten van de Belgische grens.

"We heten DFDS welkom bij Rosslare en kijken ernaar uit om met hen een duurzaam partnerschap op te bouwen", aldus de heer Carr. 

"De nieuwe dienst, die een cruciale vrachtroute zal bieden, zal ook zeer aantrekkelijk zijn voor inkomend en uitgaand toerisme wanneer de reisbeperkingen van Covid worden versoepeld", aldus de heer Carr.


Nieuw boek van José Bryan Withagen"WHAT'S THE STORY?"


Op reis langs de verhalen van Ierland
Weergaloos nieuw boek dat je, met een lach en een traan, meeneemt op reis naar het mystieke Ierland. De schrijfster weet zo beeldend te vertellen dat je je in Ierland waant waarbij ze regelrecht je hart in schrijft. Ze schuwt niet om ook de wrede kant van de geschiedenis te belichten.
"What's the story?" is een gevleugelde uitspraak in Ierland en wordt vaak als begroeting gebruikt. Het is typerend voor de Ieren, die dol zijn op een goed verhaal, en voor wie het hartstochtelijk en met passie vertellen hiervan diep verweven zit in hun DNA. Dit komt voort uit de eeuwenlange cultuur van de Barden: de verhalenvertellers, zangers en dichters uit de Keltische tijd. De schrijfster van dit boek komt al jaren in Ierland en ontdekte tijdens haar reizen dat er nog steeds zoveel mooie, hilarische, interessante, maar ook hartverscheurende verhalen schuilen achter deuren van knusse pubs en op onverwachte plaatsen die het verdienen om verteld te worden. Deze verhalen zijn verweven in dit reisboek voor zowel de doorgewinterde Ierland-reiziger als de "ooit wil ik nog eens naar Ierland - ganger"  Op humoristische wijze en met een aanstekelijk enthousiasme neemt ze je mee naar het land van haar hart.
Journalist, columnist en schrijfster Christine Pannebakker zei hierover: "José is een geboren verhalenverteller.
Ze schrijft je hart vol kippenvel en verwondering met haar weergaloze pen"

 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/jose.withagen.3/

BESTELLEN VAN DIT BOEK VIA ONDERSTAANDE LINK....!

Zoeken naar dit boek met de zoekterm: What's the story jose withagen

BoekenBoeken