Er worden plannen afgerond voor een nieuwe, directe en het hele jaar door te varen dienst die Ringaskiddy (Cork) verbindt met een drukke haven van Boulogne Sur Mer net over de grens met België in Noord-Frankrijk. Hierdoor krijgen Cork en Munster (Co. Kerry) een enorme impuls wat betreft de connectiviteit voor toerisme met Ierland.
De nieuwe veerbootmaatschappij Hibernia Line heeft aangekondigd voor een zesdaagse passagiers- en vrachtdienst met twee schepen die Ringaskiddy (Cork, Ierland) verbindt met de haven van Boulogne Sur Mer, in het noordoosten van Frankrijk, vlak bij Calais en de Belgische grens, met een gemengde passagiers- en vrachtdienst.
De haven van Boulogne Sur Mer is uitstekend gelegen voor weg- en spoorverbindingen naar Noord- en Midden-Europa, met name naar Frankrijk, België, Nederland en Duitsland.
Het zal een overtocht van 21 uur worden, met vertrekken vanuit Cork en Boulogne Sur Mer om 21.30 uur elke avond. Hibernia Line zegt dat ze 2 vracht- en autopassagiersveerboten kunnen inzetten om "de twee strategische havens te verbinden met 6 vertrekken per week vanuit elke haven."
Cork naar Noord-Frankrijk - rechtstreeks.
De vertrektijden zijn zo gekozen dat zowel vracht- als autopassagiers die na een dagreis in de haven aankomen, optimaal bereikbaar zijn. Zo is er 's avonds nog tijd voor een hapje en een drankje aan boord en daarna kunnen ze lekker slapen tijdens de reis. Daarnaast voorzien we in de behoeften van de vele toeristen en zakenreizigers die met de auto of camper van en naar Europa reizen."
Hiberina Line gaat ook de route Boulogne Sur Mer (BSM)-Cork op de markt brengen als de meest directe manier voor Europese bezoekers aan Ierland om de Wild Atlantic Way te bereiken. Met dagelijkse overtochten zal het aantal bezoekers dat rechtstreeks naar Cork komt, aanzienlijk toenemen.
Hiberina Line zegt dat de route gepland staat om te starten in de eerste paar maanden van 2025, afhankelijk van de 'beschikbaarheid van het schip. Aanlegplaatsen zijn al gereserveerd in beide havens van Ringaskiddy (Cork, Ierland)) en Boulogne Sur Mer (Frankrijk).
Cliënten en nieuwe reisrelaties van het Irish Travel Centre kunnen deze ferryverbinding zeer binnenkort via ons boeken. Voor iedereen die belangstellend is voor deze nieuwe zeer gunstige ferryverbinding vanaf Boulogne Sur Mer (dichtbij Calais in Noord-Frankrijk), kunnen dit aan ons laten weten via WhatsApp of E-Mail (irishtravelcentre@gmail.com), en worden allemaal zo snel mogelijk van de boekingsmogelijkheden en prijzen door ons op de hoogte gebracht..!
Wil jij naar de westkust van Ierland vanaf Groningen Airport Eelde? Met BBI Travel reis je van 7 juni tot 30 augustus 2025 makkelijk en snel naar het authentieke West-Ierland, rechtstreeks vanaf Groningen. Je boekt bij ons jouw complete reis, van vluchten en overnachtingen tot autohuur en activiteiten.
BBI Travel organiseert al sinds 1963 reizen naar Ierland. Vanuit onze jarenlange ervaring stellen wij momenteel een aantal onvergetelijke pakketreizen voor je samen. Deze zijn inclusief rechtstreekse vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Ireland West Airport Knock. Beide luchthavens zijn klein en overzichtelijk, zodat je in mum van tijd aan je vakantie kunt beginnen. Bovendien is parkeren op de luchthaven gratis. De vluchten worden uitgevoerd door Emerald Airlines (Aer Lingus Regional) en vertrekken iedere zaterdag.
Ontdek meer over onze reizen naar de westkust van Ierland vanaf Groningen Airport op deze pagina. Wij heten je alvast cead mìle fàilte (honderdduizend maal welkom)!
Aer Lingus stopt komende zomer met de route tussen Amsterdam Airport Schiphol en Cork. Hiermee komt na 26 jaar een einde aan deze verbinding van de deze luchtvaartmaatschappij
De luchthaven van Cork (ORK) is de op een na grootste luchthaven van Ierland. Het is gelegen op ongeveer acht kilometer ten zuiden van de stad.
In 1998 startte Aer Lingus met de route tussen Amsterdam en Cork in Ierland. Momenteel vliegt de luchtvaartmaatschappij een of twee keer per dag tussen beide luchthavens:
Op deze route zet Aer Lingus een Airbus A320 in. Dit toestel biedt plaats aan maximaal 174 passagiers en heeft een stoelindeling van 3-3. De eerste rij is gereserveerd voor AerSpace-passagiers, waarbij de middelste stoel vrij wordt gehouden.
Aer Lingus blijft tot en met 17 maart 2025 vliegen tussen Amsterdam en Cork. Daarna is alleen KLM nog actief op de route. De luchtvaartmaatschappij zet hiervoor toestellen van KLM Cityhopper in. Dat is vaak een Embraer E175 of E190.
Aer Lingus blijft actief op Amsterdam Airport Schiphol met vluchten vanaf Dublin. De luchtvaartmaatschappij onderhoudt deze route meerdere keren per dag, waardoor reizigers ruime keuze hebben in vertrektijden. Tickets voor een enkele reis zijn al beschikbaar vanaf €71.
Op de route naar Dublin zijn naast Aer Lingus ook KLM en Ryanair actief. Deze luchtvaartmaatschappijen vliegen ook meerdere keren per dag tussen Nederland en Ierland.
"WHAT'S THE STORY?"
Op reis langs de verhalen van Ierland
Weergaloos nieuw boek dat je, met een lach en een traan, meeneemt op reis naar het mystieke Ierland. De schrijfster weet zo beeldend te vertellen dat je je in Ierland waant waarbij ze regelrecht
je hart in schrijft. Ze schuwt niet om ook de wrede kant van de geschiedenis te belichten.
"What's the story?" is een gevleugelde uitspraak in Ierland en wordt vaak als begroeting gebruikt. Het is typerend voor de Ieren, die dol zijn op een goed verhaal, en voor wie het hartstochtelijk
en met passie vertellen hiervan diep verweven zit in hun DNA. Dit komt voort uit de eeuwenlange cultuur van de Barden: de verhalenvertellers, zangers en dichters uit de Keltische tijd. De
schrijfster van dit boek komt al jaren in Ierland en ontdekte tijdens haar reizen dat er nog steeds zoveel mooie, hilarische, interessante, maar ook hartverscheurende verhalen schuilen achter
deuren van knusse pubs en op onverwachte plaatsen die het verdienen om verteld te worden. Deze verhalen zijn verweven in dit reisboek voor zowel de doorgewinterde Ierland-reiziger als de "ooit
wil ik nog eens naar Ierland - ganger" Op humoristische wijze en met een aanstekelijk enthousiasme neemt ze je mee naar het land van haar hart.
Journalist, columnist en schrijfster Christine Pannebakker zei hierover: "José is een geboren verhalenverteller.
Ze schrijft je hart vol kippenvel en verwondering met haar weergaloze pen"