Ierland

 

Ierland à la carte

 

16-daagse busrondreis
vanaf € 1349
reiscode: busier
Waarom u deze busrondreis moet boeken.

Ring of Kerry en de Cliffs of Moher - Connemara en The Burren - Bruisend Dublin en Belfast

Het groene eiland Ierland is een waar paradijs voor natuur- en cultuurliefhebbers. Typerend voor Ierland zijn ook de zeer gevarieerde landschappen van de liefelijke Ring of Kerry tot het ruige Connemara met meren en bergen, van de grillige kusten met spectaculaire vergezichten tot het maanlandschap bij Burren. Het bijzondere natuurfenomeen de Giant’s Causeway, de mistige Cliffs of Moher net als in een filmscene en het middeleeuwse Bunratty Folk Park zult u niet snel vergeten! De nog zichtbare mystieke Keltische achtergrond herbergt vele legenden en liederen, die u dan ook overal tegenkomt.

Accommodatie

U verblijft tijdens deze rondreis in middenklasse hotels op basis van halfpension in kamers met bad en/of douche en toilet.


Informatie en voorwaarden

 

Inbegrepen: vervoer per luxe Comfort Class touringcar · begeleiding door uw chauffeur · retourovertocht Hoek van Holland-Harwich (dagafvaart op de heenreis en nachtafvaart op de terugreis) en 2 routes Ierse Zee met Stena Line · verblijf in een 2-persoonsbinnenhut met stapelbed op het bovendek (terugreis) · 14 nachten verblijf in 2-pk met bad en/of douche en toilet in middenklasse hotels volgens programma o.b.v. halfpension (m.u.v. de eerste overnachting: logies/ontbijt) · excursies volgens programma (m.u.v. dag 4) · stadsrondrit Dublin en Belfast onder leiding van Nederlands- of Engelstalige gids · Pelikaan informatieboekje.

Niet inbegrepen: entreegelden · maaltijden aan boord van Stena Line · facultatieve excursies.

Bijzonderheden: de reis met vertrek op 08/05 en 07/08 zijn niet meer beschikbaar; de reis met vertrek op 12/06 is reeds volgeboekt. De reis met vertrek op 28/08 is gegarandeerd; het is nog mogelijk om te boeken, echter is er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Toeslagen: toeslag buitenhut/bovendek met stapelbed € 18 p.p. voor een 2-persoonshut en € 36 voor een 1-persoonshut · toeslag halfpension aan boord van Stena Line (1x ontbijtbuffet en 2x dinerbuffet, inclusief frisdrank) € 59 p.p.

Overige tarieven: de prijzen voor de reizen Zuid- en Noord- Ierland en de daarbij behorende 1-pk toeslagen zijn op aanvraag, evenals de tarieven voor de vluchten.

Opstapplaatsen: Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Bergen op Zoom, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Roosendaal, Stein, Nederweert, Utrecht, Amsterdam, Delft, Dordrecht, Hoek van Holland, Leiderdorp, Rotterdam.

Van Dag tot Dag
 
Dag 1: Reading. Ca. 200 km, 1 overnachting.

In Hoek van Holland schepen we in aan boord van Stena Line voor de overtocht naar Harwich. We overnachten nabij Reading.

Dag 2: Waterford. Ca. 420 km, 1 overnachting.

In de ochtend volgen we een mooie route met zicht op het Brecon Beacons National Park, bekend om zijn prachtige ruwe
berglandschap. Vervolgens rijden we naar Fishguard voor de korte overtocht naar het Ierse Rosslare. Na aankomst in Ierland vervolgen we onze weg naar het hotel in Waterford.

Dag 3 t/m 5: Tralee. Ca. 210 km, 3 overnachtingen.

Via het kleine vissersplaatsje Ardmore met de authentieke roundtower rijden we naar Midleton voor een bezoek aan de Jameson Heritage Centre, de traditionele whiskeystokerij. Rond het middaguur ontmoeten we de rest van de groep (vliegreis naar Cork). Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in het centrum van Tralee. De volgende dag kunt u op eigen gelegenheid kennismaken met de gezellige stad Killarney of meegaan met een schitterende tocht over het schiereiland Beara, waar we op Garnish Island de Italiaanse tuinen bezoeken (facultatief, € 39,- p.p). De boottocht naar dit eiland gaat langs rotsen waar veelal zeehonden te zien zijn. Op dag 5 rijden we na het ontbijt één van de beroemdste wegen van Ierland: Ring of Kerry. Het is een zeer populaire en schilderachtige rondrit over het fascinerende schiereiland. Via de Macgillycuddy Reeks, de hoogste bergen van Ierland, komen we bij Moll’s Gap. Deze kloof wordt omringd door hoge bergen en biedt een fantastisch uitzicht over de omgeving. Natuurlijk maken we een stop bij Ladies View, waar u een koninklijk zicht heeft op de vele meren, palmbomen en exotische planten van Killarney.

Dag 6 t/m 7: Spanish Point. Ca. 90 km, 2 overnachtingen.

In de ochtend rijden we naar het middeleeuwse Bunratty Folk Park met het indrukwekkende 15e eeuwse Bunratty Castle. In dit park ziet u hoe de Ieren vroeger leefden. Neem zeker een kijkje in het kasteel en bezoek de 17e eeuwse pub Durty Nelly’s. In de middag rijden we naar de Cliffs of Moher, waar ook veel papegaaiduikers broeden. De acht kilometer lange kliffen rijzen op sommige plaatsen meer dan 200m boven de Atlantische oceaan uit. Indrukwekkend! Overnachting in Spanish Point. De volgende dag maken we een tocht door het bijzondere maanlandschap van de Burren. Grijze landschappen verscholen in de ochtendnevel, mistige lege stranden, uitgestrekte, kale vlaktes en hier en daar een verdroogd grassprietje. Net of u écht op de maan staat. In het expositiecentrum wordt u alles verteld over dit unieke landschap. Hierna bezoeken we het bekende portaalgraf Poulnabrone Dolmen uit 2500 v.C. Wanneer het weer het toelaat, rijden we naar Carrigholt voor een boottocht over de Shannon River.

Dag 8 t/m 9: Dublin. Ca. 275 km, 2 overnachtingen.

We vervolgen onze weg naar Dublin. De hoofdstad van Ierland is de laatste jaren uitgegroeid tot ‘the place to be’ voor toeristen uit alle windstreken. U kunt onder andere Trinity College met het beroemde ‘Book of Kells’ en de wijk The Temple Bar bezoeken. Onze gids zal u tijdens een stadswandeling de belangrijkste plaatsen in de stad laten zien. Overnachting nabij Dublin. U kunt de gehele volgende dag de stad Dublin op eigen gelegenheid verkennen. De reizigers van de vliegreis Alleen Zuid-Ierland gaan rond de middag naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis. De reizigers van de vliegreis Alleen Noord-Ierland arriveren in de middag en ontmoeten later de rest van de groep. Overnachting nabij Dublin.

Dag 10: Galway. Ca.210 km, 1 overnachting.

Vandaag verlaten we Dublin en rijden we naar het westen, richting Galway waar we ook overnachten.

Dag 11: Sligo. Ca. 140 km, 1 overnachting.

Vandaag maken we een prachtige tocht door Connemara. Deze ruige streek bestaat uit veenland, bergen en een rotsachtige kust. Het is een dunbevolkte streek met kleine dorpen en indrukwekkende natuur, met op de achtergrond de majestueuze Twelve Bens en met Clifden als hoofdstad. Om een goede indruk te krijgen van deze streek bezoeken we het Connemara Heritage & History Centre. Ook bezoeken we de Kylemore Abbey, het enige klooster van de benedictijnse nonnen in Ierland. Het imposante neogotische gebouw met Victoriaans ommuurde tuin is schitterend gelegen aan een meer. We overnachten in Sligo.

Dag 12: Letterkenny. Ca. 115 km, 1 overnachting.

We maken kennis met het schiereiland van Donegal, volgens velen het mooiste stukje van Ierland. De natuur is hier echt overweldigend mooi! We brengen ook een kort bezoek aan Donegal, een pittoresk stadje aan de voet van de Bluestack Mountains, met een kleine haven en een gezellig centrum. Vervolgens vertrekken we naar ons hotel in Letterkenny. Deze stad heeft één van de langste hoofdstraten in Ierland, die gedomineerd wordt door de opvallende 65m hoge piek van St. Eunan’s Cathedral.

Dag 13: Belfast. Ca. 150 km, 1 overnachting.

In de ochtend bezoeken we Londonderry. Deze stad haalde in 1972 het wereldnieuws door de gebeurtenissen op Bloody Sunday. Maak hier een wandeling over de stadsmuur. Na dit bezoek rijden we naar de Giant’s Causeway. De legende gaat dat reus Finn MacCool dit pad van bizarre regelmatig geordende basaltblokken aanlegde om zijn geliefde in Schotland te bezoeken. Een bijzonder oord dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Hierna rijden we verder langs de prachtige kust richting Belfast voor de overnachting.

Dag 14: Dublin. Ca. 165 km, 1 overnachting.

Vanochtend bezoeken we Belfast en neemt onze gids ons mee naar de mooiste en indrukwekkendste plekjes van de stad. Ondanks de bewogen geschiedenis is Belfast een mooie stad met prachtige Victoriaanse gebouwen en hartelijke mensen. In de middag verlaten we de stad en rijden we naar ons hotel nabij Dublin.

Dag 15: Stena Line. Ca. 575 km, 1 overnachting.

Vanuit Dublin nemen we de overtocht met Stena Line naar Holyhead. Na aankomst in Wales rijden we met de nodige stops naar Harwich. Hier schepen we in aan boord van Stena Line voor de nachtafvaart naar Hoek van Holland. De reizigers van de reis Alleen Noord-Ierland vliegen in de middag terug naar Nederland.

Dag 16: Terugreis.

We komen al vroeg aan in Hoek van Holland. Na ontscheping brengen we u naar uw afstapplaats en kunt u terugkijken op een mooie reis door Ierland.

PRIJSINDICATIE

Ierland à la carte
Reisduur: 16 dagen
Vertrek: 28-8-2013
Terug: 12-9-2013
Vervoer: Bus
Type: tweepersoonskamer,bad en/of douche,toilet

€ 1.349,00
2 x Volwassene
€ 27,00
Reserveringskosten
€ 2,50
Calamiteitenfonds

€ 2.727,50  
*Totaal (indicatie)

Vrijblijvend informatie over deze reis?