Ierland

 

Niall B&B

 

13-daagse rondreis langs B&B’s
inclusief vlucht en autohuur
vanaf € 755
reiscode: iefrnial

Aanbieding: € 100 korting per boeking.

 
Waarom u deze rondreis moet boeken.

Vikingen en kristal - Glengariff en Ring of Beara - Bergen en kust

Een rondreis die u kennis laat maken met de afwisselende Ierse kust, de groene heuvels in het binnenland, de ongerepte Shannonvallei en met merkwaardige Ierse iconen uit alle eeuwen. Zoals koningsgraven, Keltische hoogkruisen, 1000 jaar oude ronde torens, rietgedekte huisjes en vrolijk beschilderde Pubs. De laatste dagen van deze reis brengt u door in de prachtige Wicklow Mountains, niet ver van Dublin. Tijdens de reis Miall maakt u kennis met de gastvrijheid van de Ieren, want u verblijft bij de mensen thuis in kleinschalige bed & breakfast accommodaties.

Accommodatie

U verblijft in B&B's binnen een straal van 30 km van de vermelde plaatsen.


Informatie en voorwaarden

 

Inbegrepen: retourvlucht Amsterdam-Dublin met Aer Lingus in de Z/W-klasse · luchthavenbelasting en brandstofheffing ca. € 112 p.p. · 12 x 24 uur autohuur cat. B met Hertz volgens voorwaarden · 12 nachten verblijf in een 2-pk met bad en/of douche en toilet o.b.v. logies/ontbijt · uitgebreide reisbeschrijving · kortingsbonnenboekje 'Ireland at a Glimpse' · reisgids · wegenkaart.

Niet inbegrepen: evt. brandstoftoeslag · toeslag alleengebruik huurauto op aanvraag · €70 'one way fee' autohuur · tol en evt. veerdiensten.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks.

Van Dag tot Dag

 

Dag 1: Vlucht Amsterdam/Brussel-Dublin met Aer Lingus. Omgeving Waterford. Ca. 165 km, 1 overnachting.

Waterford is een stad aan de rivier de Suir en werd al in de negende eeuw gesticht door de Vikingen. Recent gevonden resten uit de Vikingtijd zijn te zien in het Waterford Museum of Treasures.

Bouwsteen: Huifkarvakantie of Kanovaren op de Barrow (voorafgaand aan uw reis). Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 2 t/m 3: Omgeving Glengarriff. Ca. 233 km, 2 overnachtingen.

Na Cork volgt u de kustroute naar Glengariff, een idyllisch havenplaatsje ten noorden van Bantry. Van hieruit kunt u Bantry House bezoeken en een tocht maken naar het tropische tuinen van Garnish Island.

Dag 4 t/m 5: Omgeving Dingle. Ca. 125 km, 2 overnachtingen.

Neem bij Glengariff het bootje naar de Ilnacullin Gardens op een eilandje in Bantry Bay en kies een route via de Ring of Kerry naar Killarney. Bezoek ook het ruige schiereiland met de merkwaardige bijenkorfhutten (clochans), waar vroeger kluizenaars in woonden. In Dingle Bay worden regelmatig dolfijnen gespot.

Excursies: Kayakken in Dingle, Mountainbiken in Dingle, Paardrijden in Dingle en Boottocht naar dolfijn Fungie (dag 5). Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 6 t/m 7: Omgeving Ballyvaughan. Ca. 200 km, 2 overnachtingen.

Onderweg passeert u het mooie dorp Adare, de stad Limerick en Bunratty Castle. U kunt ook kiezen voor de veerpont bij Tarbert en de kustweg langs de Cliffs of Moher. Ballyvaughan ligt aan de rand van The Burren, een uniek natuurgebied met bijzondere bloemen, kalksteengrotten en veel prehistorische bezienswaardigheden.

Dag 8 t/m 9: Omgeving Westport. Ca. 145 km, 2 overnachtingen.

Na Galway kiest u voor een mooie route door Connemara. Het met bloemen versierde, 18e eeuwse Westport doet erg Engels aan. Bezoek er het landgoed Westport House & Country Park. Voor de kust van Mayo liggen honderden eilandjes waar zeeotters, zeehonden en dolfijnen voorkomen.

Dag 10: Omgeving Roscommon. Ca. 100 km, 1 overnachting.

Via het landelijke Mayo, Knock en Strokestown rijdt u naar Roscommon. Aan de hoofdstraat van Strokestown kunt u het statige Strokestown House bezichtigen, één van de mooiste landhuizen van Ierland. Het herbergt ook een tentoonstelling over de grote hongersnood in de 19e eeuw.

Dag 11 t/m 12: Omgeving Avoca. Ca. 196 km, 2 overnachtingen.

Door de Slieve Bloom Mountains rijdt u naar het mooie beboste dal Vale of Avoca in de Wicklow Mountains. Maak een wandeling bij de Poulanass waterval of ga een dagje naar Dublin met zijn musea, winkels en gezellige Pubs.

Excursies: Freedom ticket, Hop-on-hop-off Dublin city tour, Dublin Pass en Een dag in de Wicklow Mountains (dag 11). Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 13: Vlucht Dublin-Amsterdam/Brussel met Aer Lingus. Ca. 50 km.

 

Uw rondreis aanpassen en/of verlengen?

Deze rondreis kan naar keuze verlengd worden. Boek bijvoorbeeld een extra overnachting of bouwsteen bij uw reis. Onze ervaren en enthousiaste reisspecialisten staan u graag te woord en helpen u verder bij het plannen van uw ideale rondreis.


PRIJSINDICATIE

Niall B&B
Reisduur: 13 dagen
Vertrek: 30-6-2013
Terug: 12-7-2013
Vervoer: Vliegen
Type: 2-persoonskamer,bad en/of douche,toilet

€ 896,00
2 x Volwassene
€ 27,00
Reserveringskosten
€ 2,50
Calamiteitenfonds
€ -100,00 Korting
€ 1.721,50
*Totaal (indicatie)

Vrijblijvend informatie over deze reis?