Ierland

 

Roisin B&B

 

9-daagse reis langs B&B’s
vanaf € 311
reiscode: iefrrois
Waarom u deze rondreis moet boeken.

Inclusief Belfast en Londonderry - Culturele Hoofdstad 2013 - Het mooiste van de noordkust

Tijdens deze reis maakt u kennis met de mooiste bezienswaardigheden van de Ierse noordkust, de schitterende panorama’s langs de Atlantic Drive, de Slieve League Cliffs en de prachtige meren Lower en Upper Lough Erne. Ook het Glenveagh National Park in Donegal, de basalten van de Giant’s Causeway en het vogeleiland Rathlin Island zijn een must. Als contrast verblijft u ook twee dagen in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast, een stad die de laatste jaren erg populair is geworden vanwege de trendy winkelstraten, het gezellige uitgaansleven en de vele musea.

Accommodatie

U verblijft in B&B accommodaties in een straal van 30 km van de vermelde plaats.


Informatie en voorwaarden

 

Inbegrepen: 8 nachten verblijf in een 2-pk met bad en/of douche en toilet o.b.v. logies/Iers ontbijt · uitgebreide reisbeschrijving · kortingsbonnenboekje 'Ireland at a Glimpse' · reisgids · wegenkaart.

Niet inbegrepen: vervoer naar en van Ierland · autohuur · tol en evt. veerdiensten.

Aankomstmogelijkheden: dagelijks.

Van Dag tot Dag
 
Dag 1 t/m 2: Omgeving Belfast. 2 overnachtingen.

In Belfast kunt u beginnen met een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum. Bezichtig ook de beroemde ‘murals’, muurschilderingen uit de tijd van de Troubles. Met de Black Taxi kunt u zich hier ook langs laten rijden. Het Castle Court Shopping Centre ligt op loopafstand van het hotel.

Excursies: Black Taxi Tour Belfast. Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 3: Omgeving Londonderry. Ca. 112 km (rechtstreeks), 1 overnachting.

Kies vandaag voor de kustweg langs de wereldberoemde Giant's Causeway en de veel gefotografeerde Carrick-a-Rede touwbrug. U passert het haventje van Ballycastle, Torr head en de Glens of Antrim. Deze route is ca. 175 km. In Londonderry kunt u met een gids een stadswandeling maken over de oude vestingsmuur of bezoek een van de vele festivals die in de stad georaniseerd wordt, want Londonderry is Culturele Hoofdstad 2013!

Excursies: Stadswandeling Londonderry. Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 4 t/m 6: Omgeving Ardara. Ca. 92 km, 3 overnachtingen.

Op weg naar Ardara bezoekt u natuurlijk het stadje Donegal met zijn kasteel en het gezellige plein The Diamond. Hieraan staat het beroemde warenhuis Maree, waar ze nog een tweedjasje op maat voor u kunnen maken. Ardara is een levendig wolstadje met veel leuke pubs waar u een echte Ierse live muziek 'session' kunt meemaken. Vanuit Ardara verkent u de kliffenkust van Zuid-Donegal en de idyllische strandjes bij Portnoo. Waai uit op de torenhoge Slieve League Cliffs of maak vanuit Donegal Harbour een rondvaart in Donegal Bay op zoek naar zeehonden en dolfijnen.

Dag 7 t/m 8: Omgeving Enniskillen. Ca. 100 km, 2 overnachtingen.

Enniskillen is idyllisch gelegen op een landtong tussen de meren Lower en Upper Lough Erne in. Lower Lough Erne is het grootste meer van Fermanagh. Er gaat een pontje naar een eilandje in het meer, Devenish Island, waarop eeuwenoude hoogkruizen staan en een ronde toren uit de Vikingtijd. In de omgeving van Lough Erne liggen prachtige landhuizen en tuinen, zoals Enniskillen Castle, Castle Coole en Florence Court, en de Belleek porseleinfabriek. Ga picknicken in het Castle Archdale Forest of daal af in de Marble Arch kalksteengrotten.

Bouwstenen: Fietsen langs de Westkust of Varen vanuit Leitrim (na dag 8). Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 9: Terugreis.

 

Uw rondreis aanpassen en/of verlengen?

Deze rondreis kan naar keuze verlengd worden. Boek bijvoorbeeld een extra overnachting of bouwsteen bij uw reis. Onze ervaren en enthousiaste reisspecialisten staan u graag te woord en helpen u verder bij het plannen van uw ideale rondreis.

PRIJSINDICATIE

Roisin B&B
Reisduur: 9 dagen
Vertrek: 30-6-2013
Terug: 8-7-2013
Vervoer: geen
Type: 2-persoonskamer,bad en/of douche,toilet

€ 311,00
2 x Volwassene
€ 27,00
Reserveringskosten
€ 2,50
Calamiteitenfonds

€ 651,50  *Totaal (indicatie)

Vrijblijvend informatie over deze reis?