Ierland, Engeland

 

Siobhan

18-daagse rondreis langs vakantiewoningen
inclusief overtocht
vanaf € 429

reiscode: gibrsiob
Waarom u deze rondreis moet boeken.

 

Het beste van Engeland en Ierland - De romantische Cotswolds - Een weekverblijf in Killarney

U combineert het beste van twee landen, tijdens deze prachtige nieuwe rondreis door Ierland en Groot-Brittannië die begint in de charmante Cotswolds, waar u door de glooiende heuvels toert en in pittoreske dorpen een ploughman’s lunch bestelt. Vervolgens reist u via Wexford in Zuid-Ierland naar Killarney aan de westkust. Hier kunt u prachtige fiets- en wandeltochten maken door het Killarney National Park, bezoek het gezellige plaatsje Kenmare of rij de Ring of Beara, een route met weidse vergezichten en schitterende natuur. De laatste drie nachten verblijft u in de Wicklow Mountains vlakbij het mysterieuze Glendalough.


Van dag tot dag
 
Dag 1: Overtocht Hoek van Holland-Harwich met Stena Line.

 

Dag 2 t/m 5: South Cerney, Hoburne Cotswold. Ca. 280 km, 4 overnachtingen.

De Cotswolds is een rustieke streek van 'rolling hills' met glooiende open grasvlaktes en beboste valleien en van idyllische dorpen waar de tijd stil is blijven staan. De streek kwam tot grote bloei in de 14e en 15e eeuw door de wolhandel waardoor er in de stadjes mooie huizen gebouwd werden en op het platteland fraaie landhuizen verrezen. Maak een toertocht langs dorpen zoals Bibury en Burford en stop voor een 'homemade' lunch in één van de vele gezellige tearooms. Op dag 6 rijdt u naar Fishguard in Zuid-Wales vanwaar u de oversteek naar Ierland maakt.

Excursies: English Heritage Pass. Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 6: Overtocht Fishguard-Rosslare met Stena Line. Ca. 300 km. Wexford,Whites of Wexford. Ca. 15 km, 1 overnachting.

Begin van de middag vertrekt u met de ferry van Fishguard naar Rosslare waar u rond 18.00 uur aankomt. U overnacht in het gezellige havenstadje Wexford in een standaard- of een familiekamer.

Bouwsteen: Wandel de Kerry of Dingle Peninsula (na dag 6). Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 7 t/m 13: Killarney, Old Killarney Cottages. Ca. 245 km, 7 overnachtingen.

Vanuit Killarney kunt u veel dagtochten maken in de omgeving zoals de Ring of Kerry of de minder bekende Ring of Beara. U rijdt langs Keltische oudheden en mooie vergezichten. Ga ook een dag naar de Skellig Islands, uit zee opstekende rotssplinters waarop een klooster is gebouwd dat via honderden traptreden is te bereiken. Het bruisende centrum van Killarney heeft vele mooie souvenirshops en 's avonds volop keus hebt uit gezellige pubs en restaurants. U verblijft in een vakantiewoning type A.

Excursies: Kayakken in Killarney en Dingle, Paardrijden en Mountainbiken in Dingle en Boottocht naar dolfijn Fungie (dag 8-12). Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 14 t/m 16: Glendale, Glendale Holiday Homes. Ca. 300 km, 3 overnachtingen.

Er zijn verschillende mooie routes naar Glendale, bijvoorbeeld slingerend door de Knockmealdown Mountains en langs de rivier de Suir, of via de Rock of Cashel en Kilkenny. Het kleinschalige vakantiepark ligt in Glendale, aan de westkant van de Wicklow Mountains. Maak er een wandeling naar de Pollanass Falls, ga picknicken met mooi uitzicht op de Wicklow Gap en bezoek de ronde toren van Glendalough. Ook kunt u een dagje naar Dublin gaan. U verblijft in een vakantiewoning type A.

Bouwsteen: Huifkarvakantie of Kanovaren over de Barrow (na dag 16). Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra's.

Dag 17: Overtocht Dublin Port-Holyhead en Harwich-Hoek van Holland met Stena Line.

 

Dag 18: aankomst Hoek van Holland en terugreis.

 

Uw rondreis aanpassen en/of verlengen?

Deze rondreis kan naar keuze aangepast of verlengd worden. Boek bijvoorbeeld een andere accommodatie, een aantal nachten extra of een bouwsteen bij uw reis. Onze ervaren en enthousiaste reisspecialisten staan u graag te woord en helpen u verder bij het plannen van uw ideale rondreis. 

 

PRIJSINDICATIE

Siobhan
Reisduur: 18 dagen
Vertrek: 30-6-2013
Terug: 17-7-2013
Vervoer: Ferry/auto
Type: Volgens programma

€ 1.139,00
2 x Volwassene

€ 27,00
Reserveringskosten
€ 2,50
Calamiteitenfonds

€ 2.307,50
*Totaal (indicatie)